The Vampire Diaries: Volg de mysterieuze gebeurtenissen in Mystic Falls

The Vampire Diaries

Volg de mysterieuze gebeurtenissen in Mystic Falls

Informatie over The Vampire Diaries

De Amerikaanse serie The Vampire Diaries is bedacht door Kevin Williamson, vooral ook bekend van Dawson’s Creek en is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks en bestsellers van L.J. Smith. De serie is op het Amerikaanse The CW Television Network in première gegaan op 10 september 2009 en sindsdien een daverend succes. Deze serie wordt vanaf 31 januari 2010 in Nederland uitgezonden op zondagavond, op de zender net 5 en valt onder de categorie, griezelen en huiveren!

De afleveringen gaan over de vampier broers Stefan en Damon Salvatore en de tiener Elena Gilbert. De reeks gaat van start in het plaatsje Mystic Falls aan het begin van een nieuw schooljaar. De 17- jarige Elena en haar 15- jarige broertje Jeremy zijn vier maanden geleden hun ouders verloren bij een tragisch ongeval en proberen naast het verwerken van dit enorme verlies als normale tieners door het leven te gaan. Ze wonen bij hun tante Jenna, die tevens probeert er het beste van te maken.

In de klas verschijnt een nieuwe jongen, Stefan genaamd. Elena voelt zich direct erg aangetrokken tot de duistere vreemdeling en ook haar vriendinnen zijn erg onder de indruk van de nieuwe, knappe student. Hij is een vrij gesloten jongen, gedraagt zich mysterieus en niemand weet iets van hem. Elena is helemaal onderste boven van hem en probeert de opgebouwde muren om hem heen te doorbreken. Al snel wordt duidelijk dat Stefan niet een alledaagse jongen is, maar dat hij liever zijn honger stilt in de nek van een willekeurig individu. Hij blijkt een stokoude vampier te zijn met een onsterfelijk jong uiterlijk en probeert toch enigszins een vredig en rustig leventje te leiden.
Zijn gevoelens voor Elena worden heftiger en sterker, maar zijn liefdes sprookje wordt danig in de weg gestaan door zijn broer Damon, die juist het tegenovergestelde van Stefan is. Hij doet niets liever dan het drinken van mensenbloed en leeft erg gewelddadig. Daar komt bij dat hij ook erg veel interesse toont in Elena en tevens graag zijn broertje het leven zuur maakt.

Er gebeuren dan ook snel vreemde dingen in het anders zo rustige plaatsje Mystic Falls. Mensen worden dood aangetroffen en men denkt in eerste instantie dat dit wordt veroorzaakt door wilde beesten. Stefan vermoedt dat zijn broer, die hij al jaren niet meer heeft gehoord of gezien, hierachter zit. En inderdaad zijn broer Damon is ook naar het dorpje gekomen en gaat de strijd aan met Stefan om het hart van de tiener Elena en om de zielen van haar familie, vrienden en alle mensen uit het dorp.

Doordat Damon een ‘gewone’ vampier is die mensen vermoordt en hun bloed drinkt, is hij veel sterker dan Stefan. Kan Stefan met zijn zwakkere krachten de strijd winnen en Damon bevechten als die probeert Elena af te pakken?
Huiver en griezel iedere zondagavond mee met vampiers en liefde in deze bloeddorstige serie waarin je zelf af en toe even achterom kijkt of er werkelijk niemand staat tijdens sommige levensechte enge momenten uit The Vampire Diaries!