The Mentalist: Discussieer mee over het vervolg van het tweede seizoen!

The Mentalist

Discussieer mee over het vervolg van het tweede seizoen!

Informatie over The Mentalist

The Mentalist is een Amerikaanse misdaadserie uit 2008. Inmiddels is seizoen 1 volledig uitgezonden. Vanaf donderdag 7 januari zal het tweede seizoen van The Mentalist uitgezonden worden door SBS 6. De serie is bedacht door Bruno heller, wordt geproduceerd door Warner Bros en geregisseerd door onder andere David Nutter ook wel bekend van de series ER, The X-files en Band of Brothers.

De serie trekt wekelijks vele kijkers. In de hoofdrol zien we the mentalist Patrick Jane. Een ietwat vreemde detective die het CBI team, dat staat voor California Bureau of Investigation, bijstaat met zijn adviezen en uiterst scherpe observaties. Zijn bijzondere talenten, hogere krachten en zijn doordringende blik gebruikt hij om moordzaken op te lossen. Hierbij lapt hij alle regels van het bureau aan zijn laars. Ondanks zijn eigenzucht en het constante gebrek aan het stellen van grenzen, wordt zijn bijdrage door de collega's van het CBI team zeer gewaardeerd.

De chef van het CBI team Teresa Lisbon is niet altijd even gelukkig met Patrick Jane en zijn soms manipulerende ondervragingstechnieken. Ze maakt hier dan ook geen geheim van. Toch kan ze er niet omheen dat Jane's methodes vaak werken en hij werkelijk een gave heeft. Lisbon is echter vrij nuchter en vastberaden de misdrijven al dan niet met behulp van Patrick Jane op te lossen.

Het team van Teresa Lisbon bestaat verder uit Kimball Cho, de koppige en terughoudende agent van het team die de denkwijze van Patrick Jane meestal wel volgt. Wayne Rigsby, de macho van het team. Denken komt bij hem op plaats twee en tevens heeft hij een oogje op van Pelt. Grace van Pelt, de nieuweling in het team. Uiterst ambitieus en gelooft in de hogere krachten van Patrick Jane.

De rode draad in de serie is 'Red John', een seriemoordenaar die Patrick Jane's vrouw en dochter geruime tijd voor de serie is begonnen heeft vermoord. Jane maakt nog altijd jacht op hem en tussen de bedrijven en andere moorden door komt de zoektocht naar Red John weer boven.