NCIS: Eén van de best bekeken series uit Amerika!

NCIS

Eén van de best bekeken series uit Amerika!

Informatie over NCIS

NCIS is een Amerikaanse misdaadserie, geproduceerd en bedacht door Donald Bellisario, welke in Nederland is te zien op de zenders SBS 6 en Veronica.

NCIS, dat staat voor Naval Criminal Investigative Service, heeft een groep speciale agenten in dienst die onderzoek doen naar misdaden, welke samenhangen met de Marine. De serie richt zich voornamelijk op de mensen en heeft een aparte humor en filmkunst stijl, zoals onder andere de zwart-wit en de stilstaande beelden.

De leider van het team is speciaal agent Leroy Jethro Gibbs, gespeeld door Mark Harmon. Hij is een ex marinier en zeer ervaren in het breken van de verdachten door middel van zijn ondervraging. Trouw en loyaliteit staan bij hem hoog in het vaandel en hij leert zijn team de gouden regels van het special agent zijn. Een kenmerk van Gibbs zijn de regelmatige klappen die hij uitdeelt tegen het achterhoofd van met name Tony. Dit om hem even wakker te schudden en terug te brengen in de echte wereld. Hij houdt absoluut niet van de trage bureaucratie, waardoor hij nog al eens overhoop ligt met de diverse agentschappen.

Het gehele team stond eerst onder leiding van directeur Tom Morrow, vanaf seizoen 3 had Jenny Sheppard de leiding en vanaf seizoen 6 staat Leon Vance aan het hoofd van NCIS. 

In iedere aflevering doet het team onderzoek naar misdaden die variëren van moord en drugsdealen tot aan verkrachting en spionage op militair grondgebied. Ze doen dit op hun eigen klassieke manier en krijgen het altijd weer voor elkaar de misdaad op te lossen.