NCIS Los Angeles: De succesvolle spin-off van de hitserie NCIS

NCIS Los Angeles

De succesvolle spin-off van de hitserie NCIS

Informatie over NCIS Los Angeles

De Amerikaanse serie NCIS, onder leiding van special agent Gibbs is een daverend succes geworden in de loop der jaren, niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland. De reeks is zo succesvol en populair dat er een spin-off is gemaakt, in de stijl van CSI, genaamd NCSI Los Angeles, geproduceerd door Shane Brennan en te zien op Veronica vanaf 7 maart 2010, wekelijks rond de klok van 21.30 uur.

In Los Angeles trekt de misdaad aan en wordt het Special Projects team ingezet de misdrijven te bestrijden en hiertegen op te treden. Hiervoor gaan de diverse special agents undercover, nemen een valse identiteit aan en zetten daarbij hun leven in de strijd tegen de criminaliteit dagelijks op het spel. Ze worden bij het bestrijden van deze misdaden ondersteund door de meest geavanceerde, hoogstaande technische snufjes.

Het OSP, dat staat voor Office of Special Projects, werkt vanuit Los Angeles en is een afdeling van het NCIS. De agenten die in deze eenheid werkzaam zijn, halen werkelijk alles uit de kast om criminelen in de kraag te vatten, die voor de nationale veiligheid een bedreiging vormen. Dit kunnen onder andere moordenaars, verkrachters, spionnen of drugdealers zijn. De agenten zijn zo serieus met hun werk bezig dat ze gevaar voor eigen leven niet uit de weg gaan. Ze bezitten daarnaast allen de kwaliteiten om vrijwel iedere undercover operatie tot een goed einde te brengen.

Het OSP staat onder leiding van Hetty Lange, gespeeld door Linda Hunt. Zij voorziet haar team van alle benodigdheden die tijdens de gevaarlijke undercoveracties van essentieel belang zijn. Agent G. Callen, gespeeld door Chris O’ Donnell en Sam Hanna, gespeeld door LL Cool J, vormen samen de spil van het team. G. Callen is de opportunist en partner Sam Hanna is een voormalig US Navy Seal.
Ze worden onder andere bijgestaan door Kenzi Blye, gespeeld door Daniela Ruah en Dominic Vaile, gespeeld door Adam Jamal Craig.
Als laatste zien we nog in één van de grotere rollen de psycholoog Nate Getz, gespeeld door Peter Cambor, die ervoor moet zorgen dat alle agenten geconcentreerd en nuchter blijven, zowel tijdens als na belangrijke operaties.

De serie begint zijn verhaal in de overgangsaflevering, nadat een marinier is vermoord in Washington en het team van NCIS ontdekt dat er een link is met Los Angeles. Hierdoor wordt het Special Projects team uit LA ingeschakeld en zijn beide teams genoodzaakt samen te werken aan de betreffende moordzaak en deze tot een goed einde te brengen. Na deze spin-off uitzending, krijgt NCIS LA wekelijks zijn eigen aflevering, waarin we zien hoe de goed getrainde agenten op bloedstollende wijze en op hun eigen manieren, de zware criminelen inrekenen en indien mogelijk voor altijd achter slot en grendel sluiten.