Lost: Elke vrijdag om  22:30 op NET5

Lost

Elke vrijdag om 22:30 op NET5

Informatie over Lost

De hitserie Lost is een spannende Amerikaanse drama serie gemaakt door J.J. Abrams en Damon Lindehof. De afleveringen zijn geproduceerd door ABC en in Nederland te zien sinds maart 2005 op de zender NET5.

De serie speelt zich af op een onbewoond eiland, een plek waar 48 mensen een vliegtuig crash hebben overleefd. Naarmate de tijd verstrijkt, krijgen ze in de gaten dat ze waarschijnlijk voorlopig nog niet gered gaan worden, wellicht helemaal nooit, en breekt de tijd van overleven op het tropische onbewoonde eiland aan. Dit betekent dat ze met zijn allen moeten samenwerken om te overleven en ze zich zullen moeten beschermen tegen het monster in de jungle en de anderen op het eiland. Deze anderen worden ‘The Others’ genoemd, want dachten ze eerst dat het eiland onbewoond zou zijn, er gebeuren vreemde dingen waaruit blijkt dat dit niet het geval is.

In iedere aflevering krijgen we een terugblik, ofwel flashback te zien van de verschillende personages. Hierdoor krijgt de kijker steeds een stukje informatie van ieder persoon die zich op het eiland bevindt. Wat deden de mensen in het verleden, waarom zaten ze uitgerekend in dit vliegtuig met deze vlucht. En hebben sommige personen soms connecties met elkaar, zijn ze te vertrouwen en welke geheimen brengt het eiland met zich mee.
In elke uitzending komt ook naar voren hoe men probeert te overleven en hoe belangrijk een goede samenwerking hierbij is. Dit valt niet mee, vanwege de uiteenlopende karakters en achtergronden van de verschillende personages.
Met gevaar voor eigen leven moet men elkaar helpen door te gaan, waarbij het angstige gehuil van de jungle en de mysterieuze geheimen van het eiland hen soms de stuipen op het lijf jagen. Het spannende en soms zeer angstige avontuur brengt zowel het allerbeste als de meest geheimzinnige kanten in de diverse personen naar boven.

Het laatste seizoen van Lost zal in februari van 2010 beginnen op de Amerikaanse televisie.