House: Dr. House behandelt patiënten met ongewone en mysterieuze ziekten

House

Dr. House behandelt patiënten met ongewone en mysterieuze ziekten

Informatie over House

House is een Amerikaanse ziekenhuis serie bedacht door David Shore, die met de serie al meerdere prijzen in de wacht heeft weten te slepen.

De serie wordt sinds augustus 2006 in Nederland uitgezonden door SBS 6 en is tegenwoordig ook te zien op Net 5. Het speelt zich af in het Princeton-Plainsboro Teaching Hospital in New Jersey met in de hoofdrol Dr. Gregory House die een team van jonge medische experts leidt. House is een asociaal egocentrisch medisch genie die tevens invalide is aan zijn been en voortdurend de pijnstiller Vicodin slikt, waardoor hij vaak als junkie wordt gezien. Het liefst heeft House geen contact met zijn patiënten, want zoals hij zelf zegt, daar heeft hij zijn team voor. Soms in noodgevallen ontkomt hij er niet aan en kan hij erg cynisch en ongevoelig overkomen. Ondanks zijn vervelende gedrag wordt hij door zijn vaak feilloze instinct zeer gewaardeerd. Zijn specialisme is het onderzoeken van besmettelijke infectieziekten en Nephrologie, alles wat te maken heeft met nierziekten. Mede daarom is hij vaak de laatste hoop voor patiënten met ongewone en mysterieuze ziekten. Daarbij komt ook nog dat hij tot het uiterste gaat en hierbij ook de wettelijke regels aan zijn laars lapt. Hij laat gerust een teamlid inbreken in het huis van de patiënt op zoek naar aanwijzingen voor zijn ziekte.

Zijn eerste team bestond uit Dr. Allison Cameron, de gevoelige vrouwelijke arts met als specialisme het afweersysteem. In seizoen 3 heeft ze haar ontslag aangeboden en is nu werkzaam op de eerste hulp van het ziekenhuis als senior behandelend arts.

Dr. Robert Chase, een slimme ietwat verwaande IC arts. Hij werd in seizoen 3 ontslagen door House en werkt nu op de chirurgie afdeling van het ziekenhuis.

Dr. Erik Foreman, een neuroloog met een wat verdacht verleden. Heeft in seizoen 3 ontslag genomen, maar werkt opnieuw voor House. Hij kon geen ander werk vinden vanwege het feit dat hij erg veel op House is gaan lijken en is daarom terug gekomen.

House zijn nieuwste team bestaat uit Dr. Chris Taub, plastisch chirurg. Hij had ooit zelf een praktijk, maar door overspel moest hij noodgedwongen ontslag nemen. Hij gaat het meeste tegen House in. Dr. Lawrence Kutner, gespecialiseerd in sport en herstel. Hij vindt de illegale praktijken van House vrij geestig en probeert graag nieuwe dingen uit. In seizoen 5 is hij niet meer te zien, doordat hij zelfmoord pleegt.

Dr.Hadley, ook wel Thirteen, dankt haar naam aan het feit dat zij nummer 13 van de 40 mensen was die House had aangenomen voor de vorming van zijn nieuwe team.

Naast het team zien we nog Dr. James Wilson, een oncoloog ( gespecialiseerd in kanker) die regelmatig met het team van samenwerkt. Tevens is hij House beste en enige vriend.

Dr. Lisa Cuddy, het hoofd van het ziekenhuis en tevens de baas van House. Ze heeft vaak ruzie met House over zijn overtredingen en ongevoelige reacties.

Iedere aflevering verloopt volgens een bepaald patroon. Een patiënt krijgt een acute en levensbedreigende aandoening. House en zijn team proberen de ziekte te herkennen en te bestrijden door middel van brainstormen en het toedienen van medicatie. Vaak is dit de foute diagnose en wordt de toestand van de patiënt slechter. Meestal rond hetzelfde tijdstip van iedere aflevering doet House een ontdekking waarna de juiste diagnose en behandeling wordt vastgesteld.

Tussendoor moet hij patiënten op het normale spreekuur behandelen. Hier heeft hij een hekel aan wat hij ook duidelijk laat merken aan iedere betrokkene.