Grey\'s Anatomy: De Amerikaanse ziekenhuis serie met McDreamy

Grey's Anatomy

De Amerikaanse ziekenhuis serie met McDreamy

Informatie over Grey's Anatomy

Grey's Anatomy is een Amerikaanse ziekenhuis serie, welke debuteerde in 2005. Deze serie is bedacht door Shonda Rhimes, geproduceerd door James Parriott en wordt in Nederland uitgezonden door de zender Net 5.

Het verhaal speelt zich af in het Seattle Grace Hospital in Seattle Washington met in de hoofdrol de chirurg in opleiding, Meredith Grey. Zij is in de voetsporen van haar moeder getreden, welke een gerenommeerde chirurg was. Wat echter niemand weet is dat haar ooit zo befaamde moeder aan een ongeneeslijke ziekte lijdt en dat zij dit droevige geheim dagelijks met zich meedraagt.

Meredith en haar collega's in opleiding belanden in de meest bijzondere situaties tijdens iedere aflevering, zoals een hart dat in brand vliegt tijdens een operatie, een immens zwaarwegende tumor of een ziek en gewond hert dat gered moet worden. Maar ook situaties zoals het redden van levens van een stel studenten, wanneer deze betrokken zijn geraakt bij een auto ongeluk of het genezen van een patiënt met een wel heel bijzondere gave. Waar ze ook tegenaan lopen of waar ze ook mee te maken krijgen, Meredith en haar team weten met iedere situatie raad.

Het hele team van Grey's Anatomy is jong, ambitieus en ze willen allemaal de beste chirurg van het ziekenhuis worden. Hoewel de achtergronden van de artsen allen heel verschillend zijn, vormen zich toch hele hechte vriendschappen. In de serie volgen we de net afgestuurde medici tijdens de interne en zware opleiding in het Seattle Grace Hospital. Meredith is als arts het centrale karakter en houdt een oogje in het zeil bij de werkzaamheden van de andere artsen in opleiding. Naast de talloze gewonden en zieken heeft het team ook met alledaagse problemen te kampen. Er ontstaan bijvoorbeeld relaties, zoals de knipperlicht relatie tussen Meredith de meest sexy neurochirurg van het ziekenhuis Derek 'McDreamy' Shepherd. Relaties brengen de nodige problemen met zich mee, maar leveren ook grappige en ontroerende momenten op. Zo is er ook regelmatig een onderlinge strijd tussen de artsen zelf, enkel en alleen om een wit voetje te kunnen halen. Maar ook situaties op het emotionele vlak zijn aanwezig. Zoals de kanker die ontstaat bij Izzie.

Ondanks dat de chirurgen in opleiding strijden om de beste chirurg van het jaar te worden, steunen ze elkaar door dik en dun in al hun persoonlijke kwesties.

Een leuk weetje over de serie is dat de titel van iedere aflevering afstamt van een bestaand liedje.