Flashpoint: De SRU neemt het over wanneer het onhoudbaar is

Flashpoint

De SRU neemt het over wanneer het onhoudbaar is

Informatie over Flashpoint

De spannende politieserie Flashpoint uit 2008, welke zich afspeelt in het Canadese Toronto, is bedacht door Mark Ellis en Stephanie Morgenstern, geproduceerd door Tracy Boulton en wordt in Nederland uitgezonden door de zender SBS6.

De Flashpoint serie gaat over een speciale elite eenheid van de politie, het SRU team dat staat voor Strategic Response Unit. Deze eenheid komt in actie als de situatie van een misdrijf onhoudbaar en zeer extreem begint te worden, waardoor de politie het zelf niet meer aan kan. Dan kan gedacht worden aan zwaar bewapende massa gijzelingen, bomdreigingen en roekeloze daders.

De leden van flashpoint zijn allen zeer vakkundig met ieder hun eigen specialisme. Zo bestaat het team uit scherpschutters, tactische analisten, rustige onderhandelaars en bestormingsspecialisten die met hun succesvolle samenwerkingsverband zorgen voor het oplossen van de levensgevaarlijke en riskante situaties. En als het even kan zonder dat er slachtoffers vallen.

In iedere aflevering is te zien hoe de aanstichters van de levensgevaarlijke situaties, gedreven door wanhoop, het leven van anderen en dat van zichzelf in gevaar brengen. Bij wanhoopsdaden kan gedacht worden aan een scholier die wraak wil nemen op zijn medestudenten die hem al jarenlang treiteren en tot het uiterste drijven, maar ook aan een gezin dat tot over hun oren in de schulden zit, het huis uit wordt gezet en tevens te kampen heeft met gezondheidsproblemen en een ziek kind.

Met tactvolle onderhandelingen en desnoods secuur ingrijpen, moet het speciaal getrainde team de risicovolle situaties zien op te lossen. De kijker krijgt tijdens de afleveringen veel van de ins en outs van het werk te zien en zo lijkt het alsof je bijna zelf onderdeel van het team bent en er zelf ook midden in staat.

Naast de keiharde actie en spanning, zien we in de serie ook een stukje van het persoonlijk aspect terug in de vorm van emoties. De mensen van Flashpoint hebben soms best moeite met de ellende en zware confrontaties die ze in hun werk tegenkomen, waardoor de combinatie actie en drama prima op elkaar zijn afgestemd.