CSI: De hitserie van RTL4, elke maandag om 20:30!

CSI

De hitserie van RTL4, elke maandag om 20:30!

Informatie over CSI

De Amerikaanse serie CSI (Crime Scene Investigation) is bedacht en geschreven door Anthony E. Zuiker en wordt geproduceerd door Jerry Bruckheimer.
Deze populaire serie is in de VS al vanaf het jaar 2000 te volgen en is in Nederland op televisie te zien sinds 8 september 2001 op de zender RTL4.

De zeer gewilde serie speelt zich af in de stad Las Vegas, waarin het forensisch team als taak heeft, de verschillende misdrijven in de stad op te lossen. Deze delicten variëren van verkrachtingen, vermissingen en opzettelijke brandjes tot aan moord & doodslag door de georganiseerde misdaad. Wanneer andere instanties het hebben opgegeven gaat het CSI team van Las Vegas door en bijt zich vast in de misdaden. Hierbij krijgt de kijker op een originele manier te zien wat er zich afspeelt achter de politieafbakeningen van de plaats delict.

Het team heeft een forensisch laboratorium tot zijn beschikking, waarmee ze het bewijsmateriaal kan onderzoeken. Door middel van onder andere vingerafdrukken, DNA en het slachtoffer wordt uitgezocht wie de mogelijke dader kan zijn.
De serie is beroemd om zijn hightech gadgets, de opmerkelijke camerahoeken en de gedetailleerde technieken, waarbij het werk tot in de details wordt getoond aan de kijker. Daarnaast staat CSI bekend om zijn grafische weergave van bijvoorbeeld bloedspetters, de baan van de kogel, schade aan organen en krijgen we veelal een goede reconstructie van de misdaad onder ogen.
De ploeg werkt afwisselend, maar wel 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan de oplossing van de misdaden. Met het verzamelen van onweerlegbare bewijzen en het vinden van ontbrekende stukjes, weten ze het mysterie veelal tot een goed einde te brengen, zodat de dader in geen geval op vrije voeten rond blijft lopen. Echter in sommige gevallen slaagt het team niet altijd in het oplossen van de zaak, wat de serie wel weer een zeer realistisch karakter geeft.

De eerste paar seizoenen stond het forensisch team onder leiding van Gill Grissom, gespeeld door William Petersen, maar tegenwoordig heeft Catherine Willow, gespeeld door Marg Helgenberger, de leiding van het team overgenomen. Ze houdt van haar werk, omdat ze van puzzels houdt en graag de stukjes tot één geheel brengt, welke hiermee bijdragen aan de oplossing van het misdrijf. Tevens is ze gespecialiseerd in het aflezen van de vormen van bloedspetters.
Catherine wordt onder andere bijgestaan door assistent teamleider, gespecialiseerd haar- en vezel analist Nick Stokes, gespeeld door George Eads.