CSI New York: Alles over de succesvolle spin-off van CSI

CSI New York

Alles over de succesvolle spin-off van CSI

Informatie over CSI New York

CSI New York is een Amerikaanse misdaadserie, bedacht en geproduceerd, evenals de andere CSI’s, door Anthony E. Zuiker, echter dit keer met assistentie van Ann Donahue en Carol Mendelsohn. De serie is in 2004 gestart en is een spin-off van de populaire serie CSI Miami en net als die reeks, zodoende afgeleid van de reeks Crime Scene Investigation. Via een speciale aflevering van CSI Miami werd CSI New York geïntroduceerd. Dit bracht direct grote successen met zich mee, waardoor de serie niet meer van de buis is weg te denken. In Nederland is deze reeks te zien op de zenders RTL4 en RTL5.

De misdaad serie uit New York, CSI NY, gaat over een forensisch onderzoeksteam, die sporenonderzoek verrichten ten behoeve van strafrechtelijk onderzoek. Het team maakt hierbij gebruik van de high tech wetenschap om de bewijzen te verzamelen en te volgen, waardoor ze uiteindelijk in staat zijn deze misdaden, in dit geval in de Big Apple, op te lossen. Deze misdaden, waarbij het team van CSI NY in actie moet komen, kunnen onder andere ontvoeringen, vermissingen, diefstallen en verkrachtingen zijn, maar ook bloederige moorden, gijzelingen, drugs en de georganiseerde misdaad.

New York is een metropool, welke werkt als een magneet op toeristen, maar tegelijkertijd is het een broedplaats voor criminelen, gangsters en moordenaars. De serie schijnt een nieuw licht op deze soms wel heel onheilspellende wereldstad. De doortastende forensische experts zijn dag en nacht actief om criminelen en misdadigers op te sporen. Tijdens de zoektocht naar sporen als DNA, bloedspetters, vingerafdrukken en haren volgt het team het bewijsmateriaal en leggen zo de puzzelstukjes bij elkaar. Ze nemen hiermee de twijfel weg, wat veelal zorgt voor een doorbraak in de zaak. Ze willen koste wat het kost de daders van de gruwelijke misdaden te pakken zien te krijgen. Geen haar, vingerafdruk of bloedspetter blijft daarom onopgemerkt.

Het team staat onder leiding van detective Mac Taylor, een zeer gedreven en toegewijde crime scene investigator. Hij gelooft dat alle losse details altijd een samenhang hebben. Ze horen bij elkaar en vertellen je iets, zodra de puzzelstukjes één worden. Zijn passie en voorliefde voor het werk, wordt gedeeld door workaholic detective Stella Bonasera. Zij heeft een zeer brede kennis en is een echte professional op het gebied van CSI. Zij is dan ook de partner van Mac en samen geven zij leiding aan het team van forensisch deskundigen.

De experts van CSI New York geven nooit op, ze zijn allen vastbesloten de zaken die in puzzelstukjes voor ze liggen, op te lossen. Verhoorsessies moeten het onderste naar boven zien te krijgen en door bewijsmateriaal uit te spelen tegen de verdachten, is het de bedoeling de mysteries op te lossen. Vastberaden vinden ze de ontbrekende stukjes, waarbij de kijker veelal in het onderzoek wordt betrokken. Door de high tech snufjes krijg je een gedetailleerd beeld te zien van de werkzaamheden waar het team mee bezig is.
Net als bij CSI en CSI Miami is de toeschouwer op een originele manier, getuige van de oplossingen van de misdaden in de Big Apple, New York, de stad die nooit slaapt!