Castle: Moorden geïnspireerd door de boeken van Richard Castle

Castle

Moorden geïnspireerd door de boeken van Richard Castle

Informatie over Castle

De hitserie Castle, welke is gestart in het voorjaar van 2009, is bedacht door Andrew W. Marlowe, geproduceerd door ABC Studios en wordt in Nederland uitgezonden door de zender SBS 6.

De komedie, drama serie speelt zich af in New York en draait om de succesvolle schrijver Richard Castle, die spannende detective verhalen schrijft, maar tijdelijk last heeft van de zogenaamde writers block en hierdoor wat afleiding zoekt. De politie van New York heeft zich vastgebeten in een copy-cat moordenaar die de boeken van Castle als inspiratie gebruikt. Om de moordenaar te pakken te krijgen schakelen ze de hulp van bestseller auteur Castle in. Omdat Richard het schrijven een beetje moe is en wel toe is aan een nieuwe uitdaging, besluit hij de NYPD te gaan helpen.

In de serie werkt Castle samen met de mooie en aantrekkelijke detective Kate Beckett. Zij is een politie agente die werkt volgens het boekje, terwijl Castle liever op creatieve mysterieuze wijze de zaken op wil lossen. Deze tegenstrijdige karakters botsen nog al eens met elkaar, waardoor de stoere agente Kate hem liever ziet gaan dan komen. Richard raakt toch onder de indruk van Beckett dat hij besluit een nieuwe reeks thrillers te gaan schrijven en hij zijn inspiratie en connecties wil verkrijgen door het volgen van detective Beckett. Wanneer hij hier toestemming voor krijgt blijft het koppel samen actief en lossen zij de meest onverklaarbare zaken en misdaden in New York op.

De serie Castle bevat zowel drama als humor en een tikkie detective speurwerkzaamheden. Wanneer een moord is gepleegd zorgt het instinct van Castle ervoor dat de rechercheurs verder kijken dan de moordenaar verwacht. Dit omdat hij de elementen bij elkaar neemt en hiervan een dramatisch en een zo spannend mogelijk verhaal maakt, zoals hij dat in zijn boeken ook zou doen. En zo schuiven fictie en werkelijkheid in elkaar over.

Richard Castle wordt gespeeld door Nathan Fillion en is een enorme creatieve playboy die de dingen niet echt serieus neemt.

De aantrekkelijke detective Kate Beckett, gespeeld door Stana Katic, is daarentegen een zeer serieus en nuchtere agente met een reputatie als eersteklas onderzoekster.

Het verdere team bestaat uit de detectives Javier Esposito, gespeeld door Jon Huertas en zijn vriend in het team Kevin Ryan, gespeeld door Seamus Dever. Beide vinden het erg leuk Beckett te plagen en genieten ervan wanneer Castle haar weer eens loopt op te jutten. Toch zijn ze zeer beschermend naar haar toe en beschouwen haar als één van de jongens.

Dr. Lanie Parish, gespeeld door Tamala Jones, is een vriendin van Beckett bij wie ze ongestoord haar hart kan luchten.

Captain Roy Montgomery, gespeeld door Ruben Santiago-Hudson is Becketts baas en waardeert de effectieve samenwerking tussen haar en Castle enorm.

Castle heeft nog een 15-jarige dochter Alexis, gespeeld door Molly Quinn en samen met haar woont hij bij zijn moeder, een voormalige Broadway ster, Martha Rodgers, gespeeld door Susan Sullivan.